Wyszukiwarka

   

ul. K.K. Baczyńskiego 1
85-805 Bydgoszcz
            tel/fax 52 361-12-14         
/umb-sp28/SkrytkaESP   

E-mail: sp28@edu.bydgoszcz.pl

Jadłospis

Dzienna stawka żywieniowa wynosi – 5 zł
Opłata za obiady w m-cu maju 2024 r. wynosi:
 
15 x 5 = 75 zł
 
Wpłaty należy dokonać wyłącznie na konto do 8.04.2024 r.
94 1240 6452 1111 0010 4796 5541
 
Uczniowie, którzy nie będą mieli opłaconych obiadów w terminie, nie otrzymają obiadu.
 
W tytule przelewu wpisujemy: imię i nazwisko ucznia, klasa i za jaki miesiąc jest wpłata.
Jeśli wpłata dotyczy rodzeństwa trzeba wyszczególnić w tytule każde dziecko oddzielnie wpisując klasę i kwotę wpłaty.
Odpis za obiady należy zgłosić telefonicznie do intendenta szkoły,
najpóźniej do godz. 8:00 danego dnia nieobecności.
W przypadku braku zgłoszenia obiad nie zostanie odpisany.
Kontakt z intendentem szkoły:
tel. 52 361 12 14 lub e-mail: joanna.fierek@sp28bydgoszcz.onmicrosoft.com
 
W celu właściwego rozliczania proszę o wpłacanie odpowiednich kwot.
Jeśli rezygnujemy z obiadów w przyszłym miesiącu
- zgłaszamy to na koniec miesiąca.
 

 

 

Poniedziałek 6.05.2024 r.
Zupa pomidorowa z ryżem (kurczak, seler, por, korzeń pietruszki, marchew, ryż, pomidory, koncentrat pomidorowy, jogurt, śmietana)
Pierogi ze szpinakiem (mąka, jajka, masło, szpinak, twaróg, cebula, czosnek)
 
 
Wtorek 7.05.2024 r.
Klops smażony (mielone z kurczak , jaja, natka pietruszki, bułka tarta, cebula, czosnek)
Ziemniaki purre (ziemniaki, mleko, masło, koper)
Sałata w sosie jogurtowym (sałata, jogurt, koper)
Sok jabłkowo jeżynowy
 
Środa 8.05.2024 r.
Gulasz z warzywami (łopatka wieprzowa, seler , marchew, por, korzeń pietruszki)
Kasza bulgur
Ogórek kiszony
Woda z cytryną
 
Czwartek 9.05.2024 r.
Żurek z jajkiem (kiełbasa biała, wędzonka, jajka, zakwas, seler, pietruszka, por, czosnek, marchew, ziemniaki)
Bułka dyniowa
Mus owocowy
 
Piątek 10.05.2024 r.
Zupa kalafiorowa (kurczak, kalafior, seler, marchew, por, ziemniaki, korzeń pietruszki, koper, śmietana, jogurt)
Ryba po grecku (ryba, marchew, seler, korzeń pietruszki, por, koncentrat pomidorowy)
Ryż paraboliczny
 
 
Do posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, pieprz cytrynowy, sól o obniżonej zawartości sodu, papryka słodka, vegeta naturalna, gorczyca, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, curry, cynamon, imbir, przyprawa garam masala.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty (np. kakao, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów - gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja, soi, orzechów, selera i gorczycy.
 
podkreślono produkty zawierające alergeny
 

 

Zobacz >> GALERIA NASZYCH POTRAW 2023/2024 

Zobacz >> GALERIA NASZYCH POTRAW 2022/2023 

Zobacz >> GALERIA NASZYCH POTRAW 2021/2022